Verkkokaupat

Verkkokaupat ovat kasvaneet käsi kädessä digitaalisen kehityksen vierellä. Ne ovat helppoja, joustavia ja nopeita myyntikanavia, jotka tuottavat etua sekä asiakkaille että yrityksille. Joka vuosi markkinoille ilmestyy uusia verkkokauppoja, ja yhä useampi kuluttaja siirtyy täyttämään ostoskoriaan internetin kauppakäytäville. Erityisesti vaatteet, elektroniikka, lelut ja urheilutarvikkeet ovat suosittuja netissä pyörivien kuluttajien keskuudessa. Kuluttajien vierellä verkkokaupat voivat toimia myös yritysten välisessä, niin sanotussa B2B-kaupassa, jolloin erityisesti työkoneet, varaosat ja toimistokalusteet vaihtavat vaivatta omistajaa.

Verkkokaupat toimivat melkeinpä samalla periaatteella kuin postimyynti, ja niitä koskevatkin lähes samanlaiset säännöt. Kuluttaja tutustuu yrityksen tuotevalikoimaan sen internetsivuilla ja kerää haluamansa tuotteet niin sanottuun ostoskoriin eli tilauslistalle. Ostotapahtuman lopuksi sama lista laskee yhteen tuotteiden hinnat ja lisää niihin mahdolliset toimituskulut. Tämän jälkeen kuluttaja voi tehdä tilauksen, joka yleensä edellyttää jonkinlaista rekisteröitymistä. Tilausten toimittamiseksi kuluttajan täytyy ensin maksaa ostoksensa yleensä joko luottokortilla, verkkomaksuna, postiennakkona tai Matkahuollon tarjoamana bussiennakkona.

Mitä hyötyä verkkokaupasta on yritykselle?

Verkkokaupoilla on huikeaa potentiaalia. Vaikka kaikki kivijalkakaupat sulkisivat ovensa, kuluttajien tarpeet eivät muutu. Suomalaiset ovat tottuneita internetin käyttäjiä, ja he tykkäävät etsiä tietoa ja tuotteita myös sähköisistä kanavista. Täten asiakkaat ovat jo valmiina internetissä. Yrityksille ensimmäinen askel nettimaailmaan on ollut kotisivujen tekeminen ja myynnin mahdollistaminen. Nettikauppa voi myös tukea kivijalkakaupan myyntiä; asiakas voi esimerkiksi ensin tutustua tuotteisiin netissä ja tulla sitten kokeilemaan ja ostamaan ne kivijalkakaupasta. Kyseinen ominaisuus sopii erityisesti vaatealalle.

Verkkokauppa voi olla myös yksinään erinomainen myyntikanava. Tällöin nekin yritykset ja toimijat, joilla ei ole kivijalkakauppaa, voivat helposti kilpailla asiakkaista vaikka omalta kotisohvaltaan. Nettikaupan perustaminen ei myöskään vaadi suurta taloudellista panostusta. Yrittäjä tarvitsee vain nopean internetyhteyden lisäksi tarvittavat verkkokauppa-alustat ja -palvelut, joita on internet pullollaan. Varastoakaan ei välttämättä tarvita, jos tuotteiden toimituksesta on sovittu suoraan tukun tai valmistajan kanssa. Internetissä voi täten myydäkin suurta tuotevalikoimaa, joka voi olla sekoitus esimerkiksi vaatteita, kosmetiikkaa ja kodintavaroita.

Mitä hyötyä verkkokaupasta on asiakkaalle?

Kuluttajat voivat tehdä kauppoja verkkokaupassa ympäri vuorokauden, milloin vain itse haluavat. Ostosten teko ei myöskään katso paikkaa, joten se voi tapahtua vaikka keskellä metsälenkkiä tai aamupalaa syödessä. Se on tehokas tapa ostaa tarvittavat tuotteet muutamalla näpäytyksellä ja täten säästää aikaa. Kuluttajat etsivät useasti ennen ostopäätöksen tekoa tuotteesta lisätietoa internetin muista verkkokaupoista ja vertailevat samalla hintoja. Tällöin pienelläkin erolla kilpaileviin sivustoihin voi olla merkittävä vaikutus yrityksen toimintaan ja menestykseen.

Verkkokaupat ovat helpottaneet varsinkin syrjäseuduilla asuvien kaupassa käyntiä, koska netistä pystyy tilamaan sellaisiakin tuotteita, jota lähikaupungeista ei löydy. Verkkokaupan omistaja pystyy myös laajentamaan omaa markkina-aluettaan niin suureksi kuin tuotteiden toimitus on mahdollista. Asiakkaat pystyvät tilaamaan netistä suuremman määrän tuotteita sekä hyödyntämään verkkokauppojen tarjoamia kampanjoita, joita tarjotaan kivijalkakauppoja useammin, ja ne voivat olla tavallisia kauppoja parempia. Sivustolla vierailevat saavat myös henkilökohtaista apua ongelmatilanteissa esimerkiksi sähköpostin, live-chatin tai puhelimen välityksellä.

Tilaaminen ulkomaalaisista verkkokaupoista

Suomalaiset pystyvät tilaamaan verkkokaupoista tuotteita myös ulkomailta asti. Ostajan vastuulle jää kuitenkin huolehtia mahdollisista tullimaksuista, arvonlisäveroista ja Suomen lainsäädännöstä, joka koskee tuontia kyseisestä maasta. Euroopan Unionin sisäisistä maista tulleista tuotteista ei tarvitse maksaa yleensä tullia tai arvonlisäveroa. Tietyillä mailla on kuitenkin erioikeusalueita, jotka eivät kuulu EU:n tulli- ja verotusalueeseen. Suomessa esimerkiksi Ahvenanmaa on yksi tällainen alue, joka ei kuulu EU:n veroalueelle. Tulli ja arvonlisäverot maksetaan aina Euroopan Unionin ulkopuolisista maista tulleista tuotteista.

Maailman suurimmat verkkokaupat ovat eBay, Amazon, Aliexpress ja Wish. Niistä Aliexpress on täysin kiinalainen nettikauppa, jossa kiinalaiset myyjät myyvät tuotteitaan ulkomaalaisille ostajille. Toinen kuuluisa jätti, yhdysvaltalainen Amazon, on laajentanut vahvasti ympäri maailmaa ja kilpailee jo toisen kuuluisan verkkojätin, eBayn kanssa. Suomalaisille on lisäksi tuttu saksalainen Zalando ja ruotsalainen Ellos, jotka kummatkin löytyvät suomalaisten eniten käyttämien, ulkomaalaisten verkkokauppojen kärkikolmikosta. Ulkomailta ostetaan eniten vaatteita, koruja, lisävarusteita, sisustustavaroita sekä erilaisia arkisia käyttötavaroita.

Suomalaiset ovat innokkaita verkkokauppojen käyttäjiä

Tehtyjen selvitysten mukaan suomalaiset käyttivät vuonna 2017 digitaaliseen kauppaan yhteensä lähes 4,9 miljardia euroa. Kuluttajien kotimaasta tai ulkomailta tehtyjen verkko-ostosten arvo oli jo 11 prosenttia verrattuna koko suomalaiseen vähittäiskauppaan, ja 20 prosenttia verrattuna tavaratalo- ja erikoiskauppoihin. Erityisesti päivittäistavaroiden ostaminen netistä on vahvassa kasvussa. Vuonna 2017 se kasvoi 88 prosentilla edellisestä vuodesta, vaikka se on edelleenkin vain alle puoli prosenttia verrattuna kaikkeen päivittäistavarakauppaan. Suomalaiset suosivat edelleen suomalaisia kauppoja, mutta jopa 46 prosenttia kaikista sähköisistä ostosreissuista suuntautuu ulkomaille.

Verkkokauppojen tulevaisuus

Suomalaiset ovat ahkeria mobiililaitteiden käyttäjiä, joten on vain luonnollista, että ostoksia tehdään myös mobiililaitteilla. Tällä hetkellä kolmasosa kaikista ostoksista tehdään tableteilla tai älypuhelimilla. Varsinkin vaateostoksia tehdessä mobiililaitteita suositaan 28 prosentissa ostostapahtumista. Suomessa on vielä kuitenkin paljon kehitettävää, jotta se pääsisi samoihin lukuihin kun mobiiliostamisen kärkimaissa Japanissa ja Iso-Britanniassa, joissa ostoksista yli puolet tehdään mobiilisti. Kauppojen omat sovellukset tulevat vauhdittamaan mobiiliostamisen kasvua, ja niitä pitääkin kehittää teknologisen kehityksen vierellä myös tulevaisuudessa.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *